2011. április 13., szerda

{A B-terv } Anya varrj! tanfolyam- 2. rész: Fűzzük be! Móka a felső-és az alsószállal. 1.

Elsőre talán bonyolultnak tűnik, és régi gépeken biztos az is volt. De azért ma már a legtöbb gépen jelölve van, hol kell végigvezetni a felső szálat.( az én gépemen kis nyilak mutatják az „utat”).
Ha van a gépednek használati utasítása, újra nézz bele. Ha nincs, akkor ez alapján el fogsz tudni igazodni. Ha nagyon nem megy, nyugodtan kommentelj!


 1. A cérnatartónál kezd. A kis rudacska a gép tetején. Tedd rá a cérnaorsót és a szálat kezd el vezetni balra, a jelet követve. (segítségnek a rajzon ez a piros cérna vonala).
 2. Először az egyik cérnavezetőn, utána a másikon,a cérnafeszítőn….aztán jön a cérnavezető kar és vezesd tovább lefelé, a tű irányába.
 3. Végül a tű lyukán kell befűzni a cérnát. Mindig elölről, hátra.
 4. Egy kicsit pihenj meg, és dicsért meg magad, milyen ügyes voltál. Ismételd meg párszor, és többet már nem kell ezzel vacakolni, gyorsan fog menni.

4 megjegyzés:

 1. Szia SKNiki!

  Most találtam meg a blogodat, nagyon tetszik. Rögtön megtaláltam ezt a bejegyzést, és pont erre van szükségem. Van varrógépem, néha varrogatok is, de csak úgy, ahogy gondolom éppen, jó lenne megtanulni varrni rendesen. Én is írok 2 hónapja egy amatőr kreatívkodós blogot (www.kreativanyabanya.blogspot.com), rögtön fel is teszlek a kedvenc blogjaim közé.

  Üdvözlettel, Kriszti

  VálaszTörlés
 2. Köszi Kriszti! Örülök, ha találsz itt hasznos dolgokat. A varrás szerintem nagyon klassz dolog és könnyen el lehet kezdeni otthon is! Nagyon tetszik a blogod és Tiffany lámpákat imádom:)
  Niki

  VálaszTörlés
 3. Szia Niki!

  Hová tudom átküldeni neked a banneremet?

  Köszönettel, kriszti

  VálaszTörlés
 4. Szia Kriszti!
  Ide tudod küldeni: skn1meter@gmail.com

  Niki

  VálaszTörlés