2011. május 11., szerda

Rendhagyó blogbejegyzés...Meséld el! Mutassd meg!

"Ne félj tetteidben azzá lenni, ami álmaidban vagy!"...Ez a mondat mindent kifejez. És mi szeretnék lenni? Jó feleség. Jó anya. Nő. És mostanában egy jó "varrónő",...


 ...a szó lehető legkreatívabb értelmében.

És miért kezdtem blogolni? Mert ez az egyetlen megoldás egy 6 hónapos gyerek mellett...(alvásidőben). Blogolni és varrni, a "gyereknevelés" és a háztartás vezetése mellett. Ez "csak" 4 szó, de gyakran nem fér bele 24 órába. Sokat keresgélek az interneten, ötletek után és olyan jó látni, hogy milyen sok anyukába belebújik a kreativitás kisördöge, amikor kisbabája lesz. Minden átértékelődik, a család lesz a legfontosabb, de azért sokunknak szüksége van a kihívásra és az elismerésre.

A nagymamám mindig varrt, és mindig nagy csodának tartottam, ahogy a kockás táskavarrógépével varázsol.Az anyukáink és a nagymamáink még csak a családnak és a barátnőknek tudták megmutatni, milyen ügyesek, nekünk már sokkal több lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk magunkat.

blogolás. meska. etsy.wamp.

Még az elején tartok a varrás tanulásnak, de nagyon élvezem és remélem, hogy eljutok egy olyan szintre amit szeretnék... ez kitartás és idő, az utóbbi néha nehézkesebb. De aki hasonló cipőben jár biztos átérzi a helyzetem.
Mindannyiunknak szükségünk van az inspirációra, a visszajelzésekre, ezért szeretnélek arra kérni, Benneteket, hogy írjátok le hosszabban- rövidebben ( ahogy az időtök engedni), hogyan kezdtetek el varrni és mutassátok meg a kedvenc darabotokat, amit ti készítettetek, amire a legbüszkébbek vagytok. (ide küldjétek: skn1meter@gmail.com)

És ha esetleg ebből még a családi kasszát is ki tudjátok egészíteni...meséljétek el azt is, hogyan kezdtetek bele.

Én most próbálok a "jó öreg" Burdából okosodni, mert bár a magyar Burda oldal nem a legszínvonalasabb (és elnézést a kritikáért, de ezt mindenki beláthatja, ha megnézi a külföldi oldalakat: német Burda, amerikai Burda ), a Burda mégiscsak, nekünk háziasszonyoknak szól. Szerencsére, az újság ugyanazokat a klassz ruhákat tartalmazza, mint a külföldi...érdemes belelapoznotok.

A Burda mellett,  Panyi Zsuzsitól tanulok (panyizsuzsi oldal, mákgubó - Nők, akik  online is pénzt akarnak keresni) aki nagyon sikeres kézműves vállalkozást indított el és működtet, a család mellől.



Mert kellenek a példaképek,


....Panyi Zsuzsi, aki bebizonyította, hogy gyerekek mellett nagyon sikeres lehet egy Nő.


Vera Wang, a nagy kedvencem, aki 30 éves elmúlt, amikor elkezdett tervezni és ma ő az egyik legsikeresebb női tervező.

A férjem, akinek a diplomája és a mai munkája köszönőviszonyban sincs egymással, és több mint 15 éve saját maga kezdte el tanulni az "internetet". És mára az övé, az egyik zenei irányzat első számú honlapja Magyarországon.

..és persze az Anyukám.:), ,mert ő az én anyukám.

(a felsorolás persze nem fejez ki, semmilyen fontossági sorrendet)

Tehát várom a Ti történeteiteket, ahogy érkeznek, folyamatosan teszem majd fel őket!
email: skn1meter@gmail.com vagy csak kommenteljetek ide:)

Szép Hetet!
♥ Niki

2 megjegyzés:

  1. Én "csak úgy" varrok néha minden tudás és képzettség nélkül. Amikor valami apróság kell, megvarrom, de egyszer nagyon-nagyon szeretnék elmenni egy varró tanfolyamra a nagyobbik lányommal (majd ha szervezel egyet). Most erre vagyok a legbüszkébb: http://kreativanyabanya.blogspot.com/2011/05/csajos-neszeszer-szutyo-csipkevel.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz a neszeszer! Minden nagylánynak szüksége van egy neszeszerre:)
    Nem mellesleg a "csak úgy" dolgokból, sülnek ki a legjobb dolgok!

    VálaszTörlés